søndag 27. januar 2013

Finnbiff

Reindyr er etter min mening kanskje den beste råvaren vi har i Norge, hvis man ser bort fra fisk. Det er mye smak den er allltid mør og god. Finnbiff er kaskje det enkleste man kan lage av reinsdyr. Reindyret er nesten mystiskt, og det blir også det man lager av det. Jeg har lite råvarer i dag for å lage finnbiff, ingen tyttebær, ikke ripsgelè, men jeg prøver på en enkel oppskrift der jeg bruker geitost,  fruktjouice, soyaolje og hoisin sause som smakstiletning:

250 gr Reinsdyrkav
1/3 dl Fløte
100 gr Geitost
1 dl Juice av Granateple, Bringebær og Solbær (Fra Cevita)
4 ss Soyaolje
2 ss Hoisin Saus
1 dl Tørket Traktkantarell

Potetmos:

3 Poteter
1 Fedd Hvitløk
1 dl Jarlsberg Ost


Stek reinsdyrskavet og tilsett fløte. Ha i soyaolje, fruktjuice, hoisinsaus, og om du har, traktkanrarell. Kok potenene og lag potetmos. Ha potetmosen i en ildfast form, og gratiner med Jarlsbergost i ovnen på 225 grader. Så er det ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar